رفتن به محتوای اصلی
x

جلسه طرح مجد با محوریت دانشگاه ها و مراکز آموزشی فرهنگی با حضور معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور در دانشگاه یاسوج برگزار شد.

جلسه طرح مجد (شبکه مجد) با محوریت دانشگاه ها و مراکز آموزشی فرهنگی با حضور معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(به صورت مجازی) در دانشگاه یاسوج برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج، اولین نشست طرح مجد (شبکه مجد) با محوریت دانشگاه ها و مراکز آموزشی فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد‌، صبح امروز چهارشنبه ۱۸ تيرماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور، دکتر شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف (به صورت برخط)، دکتر نوری‌پور سرپرست دانشگاه یاسوج، رؤسای دانشگاه‌ها، و دیگر نهادهای علمی و فرهنگی استان در سالن جلسات حوزه رياست دانشگاه یاسوج برگزار شد.

دکتر نوری پور سرپرست دانشگاه یاسوج در این نشست ضمن خوشامدگویی به حاضرین در این جلسه با تقدیر از معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور گفت: قبل از هر چیز لازم هست مراتب تشکر خود و مجموعه دانشگاه یاسوج را از دکتر هاشمی معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور داشته باشیم، چراکه هر بار در بدو ورود به استان با جدیت و حساسیت مسائل استان و دانشگاه‌ها را پیگیری می‌کنند.

سرپرست دانشگاه یاسوج در ادامه با تاکید بر حساسیت این جلسه و لزوم حضور دانشگاه ها و مراکز فرهنگی با آمادگی کامل در این نشست عنوان کرد: در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی، برای هر نهاد، موسسه‌ و سازمانی که تشکیل می‌شود، یک اصل کلیدی توجه به جامعه و نیازهای آن  و تلاش در جهت رفع این نیازها است.

وی رویکرد دولت جهت راه اندازی و تشکیل یک  اندیشکده یا اتاق فکر متشکل از نهادهای دولتی، دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی و سازمان‌های مردم نهاد در استان را ستود و اظهار امیدواری کرد که این مجموعه نخبگانی بتواند در کنار هم و با هم افزایی نسبت به تحلیل دقیق مسائل و مشکلات روز جامعه و بهبود وضع موجود اهتمام ورزند.

سرپرست دانشگاه یاسوج گفت: وقوع برخی از مسائل اجتماعی خاص مثل خودکشی، خودسوزی، نزاع‌های دسته جمعی و مسائلی از این قبیل که شاید در سایر استان های دیگر از نرخ کمتری برخوردار باشد متاسفانه در استان ما بسامدی دو الی سه برابر نرم کشوری دارد و ما به عنوان نهادهای علمی و فرهنگی وظیفه داریم به این موضوعات بپردازیم، راه حل  چاره کنیم و  به نهادهای ذیربط و درگیر این نابسامانی ها ارائه بدهیم.  ما بر اساس همان بحث مسئولیت اجتماعی که عرض کردم وظیفه داریم در هر جایگاهی که هستیم با برگزاری جلسات هم اندیشی و واکاوی دقیق و ارائه راهکارهای مناسب دین خود را نسبت به جامعه ای که در آن زندگی می کنیم ادا نماییم.

دکتر شالچی معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط مجازی گفت:  یکی از اهداف این طرح، ایجاد بستر لازم برای حمایت از ایده های نخبگان در جهت رفع یا کاهش مشکلات و مواجهه ی اصولی با چالش‌های فرهنگی و اجتماعی موجود در سیستم های دولتی است. به منظور ایجاد همگرایی ملی که نمونه بارز آن در جنگ اخیر مشاهده شد  مجموعه وزارت عتف و معاونت فرهنگی و اجتماعی این وزارت هر حمایتی را که لازم باشد برای اجرای این طرح انجام می دهد.

در ادامه این نشست دکترسید ضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهورگفت:

انتظار می رود که این کارگروه یا اتاق فکر، بین موضوعات و چالشهای فرهنگی و اجتماعی که در استان مطرح است یک اولویت بندی انجام دهد و با محوریت دانشگاه که هم با نخبگان و هم با دولت در ارتباط است، با بررسی مشکلات و چالشها، برنامه ریزی مناسب و تشکیل کارگروهای لازم، موارد را آسیب شناسی کند و  ایده ها و راهکارهای کارشناسی شده را به دولت پیشنهاد دهد و دستگاههای اجرایی را کمک کند تا بتوانند در رفع مشکلات موجود بهبودی ایجاد کنند که ملموس و قابل سنجش باشد و منجر به پیشرفت شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور افزود: همه ما در هر موقعیت و جایگاهی باید خودمان را در قبال مسائل و مشکلات جامعه مسئول و پاسخگو بدانیم. نخبگان با بررسی کارشناسی و ارایه راهکارهای علمی و عملی و مدیران هم با حمایت از ایده ها و تلاش در جهت اجرایی کردن آنها و دانشگاه می تواند در پیوند بین این دو دسته نقش ممتازی بازی  کند. باید به گونه عمل کنیم که به جای نق زدن، نقد سازنده انجام دهیم. مدیر نباید نق بزند، مدیر باید پاسخگو باشد. نق زدن نا امیدی و یاس به بار می آورد و نقد سازنده موجب امیدواری می شود.

دکتر سید ضیا هاشمی بیان کرد: باید به سمت تصمیم سازی و مطالبه گری نخبگانی پیش برویم. همه ما در حوزه‌های مختلف کارکردیم و افتخار می کنیم بتوانیم ار این تجربیات استفاده کنیم و به رفع مشکلات جامعه و  استان خودمان کمک کنیم .